Методичні рекомендації для батьків вихованців щодо здійснення діяльності з питань дошкільної освіти на період дії правового режиму воєнного стану

1. Співпрацювати з педагогічними працівниками ЗДО щодо організації освітнього процесу дітей дошкільного віку в дистанційному форматі в умовах війни.

2. Підтримувати зв’язок з вихователями щодо місця перебування та стану здоров’я дитини.

3. Відстежувати негативні наслідки пережитих психотравмуючих подій. Вони можуть проявлятися не одразу, тому дорослі, вихователі та батьки, мають постійно стежити за психоемоційним станом дітей, їхнім самопочуттям, виявляти хвилювання, тривоги.

Необхідно звертати увагу на збудливість, тривожність, агресивність,заглиблення в себе. Також слід уважно стежити за здоров’ям дітей, зокрема сном, апетитом, настроєм, частотністю вередування, наріканнями на головний біль тощо. Такі показники загального стану здоров’я дітей переважно є об’єктивними показниками втоми, перевантаження, хвилювання, страхів та проявами наслідків психотравми.

4. Пам’ятати, що щоденне спілкування та спільне проведення вільного часу з дитиною є запорукою її успішного подальшого майбутнього. Для дітей надзвичайно важливо відчувати повну емоційну присутність батьків. З цією метою можна послуговуватися матеріалами, які розміщені на платформі розвитку дошкільнят НУМО, а також на сайті МОН «Сучасне дошкілля під крилами захисту».

Допомагати дитині, якщо в неї щось не виходить, підтримувати її, бути терплячими. Пам’ятати, що педагоги завжди готові до співпраці з питань виховання, розвитку дитини і надання необхідної професійної допомоги, не зволікати й звертатися до них за порадами та рекомендаціями.

5. Дотримуватися режиму дня, звичних ритуалів, що допоможе дитині встановити зв’язок не лише з минулим, а взагалі з життям та безпекою.

6. Сприяти формуванню у дітей навичок безпечної поведінки, використовуючи рекомендовані онлайн матеріали та відео, підготовлені МОН, ДУ «Український інститут розвитку освіти», ЮНІСЕФ.

ШАНОВНІ БАТЬКИ!

ДЯКУЄМО кожному з ВАС, що робите максимум задля ПЕРЕМОГИ:

приймаєте внутрішньопереміщених осіб, займаєтеся волонтерством,

допомагаєте тим, хто цього найбільше потребує,

працюєте в тилу.

ПЕРЕМОГА вже БЛИЗЬКО.

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ!!!

Новини

На базі нашого закладу пройшов проєкт «Психолого-педагогічна підтримка дітей, батьків та педагогів в умовах надзвичайної ситуації» за проєктом, що реалізується Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» за підтримки Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) та за сприяння Міністерства освіти й науки України. Загалом відбулося 10 зустрічей в неофіційному форматі, за душевними розмовами та філіжанкою запашної кави. Батьки із задоволенням відвідували заняття, ділилися своїми враженнями та переживаннями. Дякуємо за довіру, активність та плідну співпрацю.

 

 

Новини

9 березня 2024 року Україна відзначала 210 річницю від дня народження видатного поета, художника, громадського діяча, титана духу й пророка Тараса Григоровича Шевченка. Традиційно до Дня народження Кобзаря наші педагоги організовують тематичні заняття й заходи, присвячені життю й творчості поета. Пророчі слова творів Шевченка, як ніколи мають особливу силу та глибокий сенс в наші дні.«Борітеся – поборете!Вам Бог помагає!За вас правда, за вас славаІ воля святая!»